tisdag 21 mars 2017

Paternoster

Efter två dagar lämnar vi snart denna lilla vackra ort som heter Paternoster. Vi kom hit i söndags, efter att ha flugit till Kapstaden och kört norrut, knappt två timmar. Denna lilla ort vid Atlantkusten är som en sömnig liten håla vid världens ände. Norr om Paternoster finns nästan ingenting, och runtomkring är det halvöken och väldigt tomt. Men oj vad vackert! Längs med stranden ligger enbart vita hus som för tankarna till Grekland. Havet har varit spegelblankt sen vi kom hit och det ser förrädande lockande ut att kasta sig i. Men ack vad man kan bedra sig! Atlanten är svin-kall, max 15 grader. Men de dagar vi varit här har det varit enorm värmebölja med temperaturer uppåt 38 grader, så dopp i havet har helt enkelt varit nödvändigt! Men snabbt i och snabbt upp igen. Konstigt att havet kan vara så kallt när luften är så varm. 




Paternoster är en liten semesteridyll som har sin högsäsong i augusti-september när det är vår och alla blommorna slår ut. Det lär vara otroligt vackert häromkring då. Det finns flera nationalparker runtom med vidsträckta herdar som är ett helt blomsterhav på våren. Det är förstås vackert nu också, men vi fick istället koncentrera oss på det rika fågellivet. Patrik har identifierat för honom flera nya fåglar, så han är nöjd! Jag gissar att många åker hit upp från Kapstaden över helgen, mer än två-tre dagar stannar man inte här. Det är helt enkelt för sömnigt och för kallt vatten. Många av de bästa restaurangerna är stängda sön-ons. Men vi var på en jättebra restaurang igår kväll, Gaaitjie, som ligger nere på stranden. Det kom in ett åskoväder under kvällen igår, så inramningen på uteserveringen blev härligt dramatisk. 



Nu packar vi in oss i hyrbilen och kör söderut, tillbaks till Kapstaden. Det är fortfarande otroligt varmt, så kanske får vi börja med att åka ut till stranden. Om det inte blir några omvägar till vingårdar på vägen, pojkarna är särskilt intresserade av det ;) Imorgon har vi i alla fall tänkt att äntligen bestiga Table Mountain. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar